Treska dušená v leču - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska dušená v leču
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16971 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Lečo sterilované |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
90 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska mražená |
75 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 378,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Treska mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska dušená v leču postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce tresky osolíme a vložíme do kastrolu na dvě lžíce rozehřátého oleje. Podlijeme trochou vroucí vody a dusíme asi 15 minut. Po vychladnutí maso vykostíme a kůži stáhneme. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vložíme porce tresky, přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec přidáme lečo, podle chuti osolíme a opepříme, zaprášíme moukou a chvíli podusíme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s tmavým chlebem.