Špízy z rybího filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z rybího filé
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16973 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Feferony |
600 g | Filé rybí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurka salátová |
100 ml | Olej rostlinný |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 219,0mg |
Draslík | 435,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Feferony, Okurka salátová, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z rybího filé postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet. |
2 | Porce nakrájíme na kousky a napichujeme je na jehlu střídavě s kousky sýru, okurky, žampionů a feferonky. |
3 | Špízy obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance. Pečeme je na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.