Smažený úhoř - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený úhoř
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16974 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 ml | Olej rostlinný |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Úhoř říční |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 211,7mg |
Draslík | 48,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 71,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený úhoř postup přípravy receptu:
1 | Očištěného, z kůže staženého úhoře nakrájíme na porce dlouhé asi 5 cm, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli v chladu odležet. |
2 | Porce obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Ihned je vkládáme do rozehřátého oleje a zvolna smažíme po všech stranách dozlatova. |
3 | Usmažené porce upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme dílky omytého citronu. Ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opékané brambory, zvlášť můžeme podávat tatarskou omáčku.