Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16974
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 ml Olej rostlinný
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1000 g Úhoř říční
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 845 kcal
Kilojoule 3 535kJ
6% Sacharidy 23 g
95% Tuky 71 g
19% Sodík 384 mg
53% Bílkoviny 30 g

Smažený úhoř postup přípravy receptu:

1

Očištěného, z kůže staženého úhoře nakrájíme na porce dlouhé asi 5 cm, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli v chladu odležet.

2

Porce obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Ihned je vkládáme do rozehřátého oleje a zvolna smažíme po všech stranách dozlatova.

3

Usmažené porce upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme dílky omytého citronu. Ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opékané brambory, zvlášť můžeme podávat tatarskou omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept