Recept

Červené kari s pečenou kachnou a plody liči

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 16975
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr palmový
0,5 ks Kachní prsa pečená
7 ks Kafirové listy
60 ml Kokosová smetana
230 g Liči
450 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Omáčka rybí
110 g Rajčata Cherry
1 ks Thajská bazalka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 789kJ
5% Sacharidy 17 g
51% Tuky 38 g
15% Sodík 291 mg
17% Bílkoviny 10 g

Červené kari s pečenou kachnou a plody liči postup přípravy receptu:

1

Do pánve wok nalijeme kokosovou smetanu a na středně silném ohni ji zvolna vaříme asi 5 minut. Pak přidáme červenou kari pastu (asi 2 polévkové lžíce). Vše dobře promícháme, aby se směs dobře spojila.

2

Do omáčky přidáme upečenou a vykostěnou kachnu nakrájenou na kostky a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut.

3

Přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku, přisypeme palmový cukr a na středně silném ohni dále pomalu vaříme ještě 5 minut.

4

Do omáčky vmícháme cherry rajčata a nakládané plody liči, vaříme ještě asi 2 minuty. Přidáme kafirové listy, podle potřeby dochutíme.

5

Podáváme v miskách ozdobené lístky bazalky a kolečky červené chilli papriky.

Poznámka

Červená kari pasta - viz samostatný recept

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept