Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 16976
Kategorie: Marinády

Ingredience

5 stroužek Česnek
15 ks Chilli paprička
2 ks Citronová tráva
1 ks Galgan
5 ks Kafirové listy
6 ks Koriandr celý
1 kávová lžička Koriandr mletý
2 kávová lžička Krevetová pasta
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 124 kcal
Kilojoule 518kJ
7% Sacharidy 26 g
2% Tuky 2 g
2% Sodík 48 mg
10% Bílkoviny 6 g

Červená kari pasta postup přípravy receptu:

1

Paprikové lusky odřízneme od stopky, podélně rozřízneme, odstraníme jádra a na 2 minuty ponoříme do horké vody, aby změkly. Poté papriky nahrubo nasekáme.

2

V mixéru zpracujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a kaffirové listy na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku, koriandr kořen (i pražený mletý) a garnátovou pastu. V případě, že se suroviny nespojí do husté pasty, si pomůžeme trochou rostlinného oleje.

3

Hotovou pastu můžeme ihned upotřebit nebo ji uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici (vydrží 2 týdny) nebo v mrazáku (vydrží 2 měsíce).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept