Vepřová kýta plněná vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta plněná vejci
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1698 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Jíška instantní |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kostka | Polévkové kostky Vitana |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 206,0mg |
Draslík | 688,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 113,1mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta plněná vejci postup přípravy receptu:
1 | Do vepřové kýty uděláme nožem otvor, který vytřeme česnekem, osolíme, opepříme a vložíme do něj uvařená vejce. |
2 | Otvor uzavřeme špejlí. |
3 | Celou kýtu obalíme slaninou a ovážeme nití, aby slanina držela. |
4 | Cibulku usmažíme dozlatova, vložíme kýtu, opečeme ze všech stran. |
5 | Podlijeme vývarem z masoxu a dusíme. |
6 | Když je maso měkké, vyndáme je a zahustíme jíškou. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.