Jednoduchý recept

Vepřová kýta plněná vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1698
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
6 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Jíška instantní
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kostka Polévkové kostky Vitana
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 141kJ
2% Sacharidy 6 g
49% Tuky 37 g
15% Sodík 299 mg
66% Bílkoviny 37 g

Vepřová kýta plněná vejci postup přípravy receptu:

1

Do vepřové kýty uděláme nožem otvor, který vytřeme česnekem, osolíme, opepříme a vložíme do něj uvařená vejce.

2

Otvor uzavřeme špejlí.

3

Celou kýtu obalíme slaninou a ovážeme nití, aby slanina držela.

4

Cibulku usmažíme dozlatova, vložíme kýtu, opečeme ze všech stran.

5

Podlijeme vývarem z masoxu a dusíme.

6

Když je maso měkké, vyndáme je a zahustíme jíškou.

Poznámka

Vejce natvrdo uvaříme předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept