Recept

Srnčí medailonky na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16981

Ingredience

30 g Cibule
1 špetka Kmín drcený
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
8 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
300 g Srnčí kýta
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 350kJ
2% Sacharidy 7 g
15% Tuky 11 g
14% Sodík 282 mg
85% Bílkoviny 48 g

Srnčí medailonky na žampionech postup přípravy receptu:

1

Z očištěné srnčí kýty nakrájíme přes vlákno tenké řízky, naklepeme je a na okrajích nařízneme. Maso osolíme, okořeníme drceným pepřem a novým kořením.

2

Medailonky obalíme po jedné straně v hladké mouce, opečeme na rozpáleném sádle a vyjmeme.

3

Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, špetku kmínu a vše osmahneme. Vložíme zpět medailonky a krátce podusíme.

4

Srnčí medailonky podáváme na nahřátých talířích, přelité šťávou s houbami.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept