Filé na protlaku s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé na protlaku s křenem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16982 |
Ingredience
40 g | Cibule |
400 g | Filé rybí |
40 g | Křen |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 121,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Křen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé na protlaku s křenem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vložíme omyté, osolené porce filé a opečeme je. Podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. |
2 | K měkkému filé přidáme rajčatový protlak a chvíli povaříme. |
3 | Při podávání posypeme pokrm nastrouhaným křenem. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.