Recept

Vepřové kotlety v paprikové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16988

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
150 g Paprikové lusky čerstvé
200 g Rajčata
1 dl Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 216kJ
2% Sacharidy 8 g
24% Tuky 18 g
13% Sodík 257 mg
40% Bílkoviny 23 g

Vepřové kotlety v paprikové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety po okrajích nařízneme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Zasypeme ji moukou a mletou paprikou, krátce zpěníme, zalijeme trochou vody a rozšleháme.

2

Do vařící směsi vložíme opečené kotlety, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, omytá, na kolečka nakrájená rajčata a podle chuti osolíme. Dusíme, až maso změkne. Během dušení podléváme horkou vodou a před koncem dušení přilijeme smetanu.

Poznámka

Podáváme s rýží nebo s noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept