Hovězí závitky na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky na česneku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16990 |
Ingredience
20 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 83,2mg |
Draslík | 59,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky na česneku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Každý plátek poklademe plátkem slaniny, stočíme do závitku a upevníme jehlami. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, vložíme závitky a zlehka je opečeme po všech stranách. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. |
3 | Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme závitky a dusíme doměkka. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.