Recept

Hovězí závitky na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16990

Ingredience

20 g Anglická slanina
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso zadní
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 097kJ
1% Sacharidy 4 g
20% Tuky 15 g
15% Sodík 308 mg
50% Bílkoviny 28 g

Hovězí závitky na česneku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Každý plátek poklademe plátkem slaniny, stočíme do závitku a upevníme jehlami.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, vložíme závitky a zlehka je opečeme po všech stranách. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.

3

Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme závitky a dusíme doměkka.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept