Hovězí hranolky v ostré směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí hranolky v ostré směsi
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16993 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
400 g | Hovězí maso zadní |
400 g | Lečo sterilované |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 796,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Lečo sterilované, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí hranolky v ostré směsi postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme omyté, na hranolky nakrájené hovězí maso a za stálého míchání je opékáme, až se vydusí na tuk. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme vývarem, rozmícháme a dusíme. |
2 | Po chvíli přidáme sterilované lečo a očištěné, nasekané feferonky. Za častého míchání a podlévání vývarem dusíme doměkka. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. Na každou porci můžeme položit půlku vejce uvařeného natvrdo.