Makrela v česnekové směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela v česnekové směsi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16994 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Makrela obecná |
15 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 58,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela v česnekové směsi postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se špetkou soli, nasekanou petrželkou, rozehřátým máslem a citronovou šťávou. |
2 | Omyté porce makrel opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. Ve výpeku zpěníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, vložíme zpět makrely, přidáme česnekovou směs a 1 dl vody. Dusíme, až ryby změknou. |
3 | Hotové makrely dáme na talíře a přelijeme procezenou šťávou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a dílky omytého citronu.