Recept

Kapustový svítek s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16995
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Kapusta hlávková
30 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Uzené maso vařené
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 933kJ
4% Sacharidy 16 g
20% Tuky 15 g
6% Sodík 119 mg
9% Bílkoviny 5 g

Kapustový svítek s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omytou, najemno nakrájenou kapustu a bez přidání vody ji zvolna dusíme doměkka. Dušenou kapustu odstavíme z plotny, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, česnek utřený se solí, pepř, mouku, žloutek a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

2

Hmotu rozprostřeme na olejem vymazanou pánev a svítek zvolna opečeme po obou stranách.

3

Po vychladnutí svítek nakrájíme na kostky a krátce povaříme ve vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept