Recept

Nákyp z bramborové kaše s vejci a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 16998
Kategorie: Brambory

Ingredience

600 g Brambory
40 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 kávová lžička Sůl
40 g Sýr Ementál (Primátor)
2 polévková lžíce Tuk rostlinný
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 592kJ
6% Sacharidy 23 g
33% Tuky 25 g
16% Sodík 325 mg
33% Bílkoviny 18 g

Nákyp z bramborové kaše s vejci a sýrem postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je, prolisujeme a přidáme vařící mléko a žloutky. Vymícháme hustou kaši.

2

Dvě třetiny kaše urovnáme do tukem vymazané zapékací mísy.

3

Ze zbylé kaše pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na kaši hnízdečka a do každého rozklepneme vejce. Osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.

4

Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept