Jednoduchý recept

Hovězí pečeně na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 170
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
2 g Kmín celý
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
37,5 g Slanina vepřová
25 g Sůl
100 g Tuk
1500 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 016kJ
2% Sacharidy 9 g
20% Tuky 15 g
53% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 18 g

Hovězí pečeně na žampionech postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme, nakrájíme na větší kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.

2

Cibuli oloupeme, nasekáme, osmažíme na tuku dorůžova a přidáme kmín.

3

V základu opečeme maso, zalijeme je trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.

4

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut.

5

Nakonec omáčku procedíme hustým cedníkem, vložíme do ní očištěné, na plátky nakrájené a na tuku podušené žampiony, přisolíme a ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept