Kuře s červenou paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s červenou paprikou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1700 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
600 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 735,0mg |
Vláknina | 814,3mg |
Vitamín A | 247,7mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Ocet vinný, Paprikové lusky čerstvé, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s červenou paprikou postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, necháme okapat, podélně rozpůlíme a odstraníme stopky a semínka. Slupku jemně potřeme olejem. Položíme pod rozpálený gril naolejovanou stranou nahoru a grilujeme dokud slupka není dočerna opražená. |
2 | Papriky necháme vychladnout zabalené v utěrce a poté slupky odstraníme. Papriky nakrájíme na tenké nudličky. |
3 | Kuřecí maso naklepeme, z obou stran ochutíme solí a pepřem a potřeme mletou paprikou. Rozpálíme olej a maso z obou stran dozlatova orestujeme, cca 15minut. |
4 | Hotová prsa vyjmeme a do pánve vložíme papriku, nadrobno nakrájený česnek a jarní cibulku a vinný ocet. Vše vaříme dokud se neztratí octové aroma. |
5 | Kuřecí maso podáváme přelité šťávou, ozdobené paprikovou směsí a lístky šalvěje. |