Recept

Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce II.

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 17001

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Kompot ananasový
2,5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej rostlinný
3 kávová lžička Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka švestková
300 g Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
250 g Vepřová kýta
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 312kJ
10% Sacharidy 35 g
133% Tuky 99 g
21% Sodík 430 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce II. postup přípravy receptu:

1

V menší misce smícháme sirup z ananasové konzervy se švestkovou omáčkou (můžeme nahradit kečupem), rybí omáčkou a cukrem, aby se vše důkladně spojilo. Na středně silném ohni rozpálíme v pánvi wok olej a na něm orestujeme vepřové maso. Po orestování vyjmeme maso perforovanou naběračkou a dáme odmastit na papírový ubrousek.

2

Do prázdné pánve dále vhodíme česnek a na středně silném ohni smažíme, dokud nezrůžoví. Přidáme mrkev, cibuli, sladkou papriku a smažíme ještě asi 2 minuty. Vmícháme salátovou okurku, rajčata, ananas z konzervy (i se šťávou) a za stálého míchání dusíme ještě asi minutu. Podle chuti přidáme sůl a pepř.

3

Nakonec k této směsi přidáme do pánve vepřové maso a vše ještě opatrně zamícháme. Porce na talířích můžeme ozdobit lístky koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept