Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 17002
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cibule - nať
1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Kuřecí prsa
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
80 g Ořechy Kešu
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 983kJ
12% Sacharidy 42 g
141% Tuky 106 g
27% Sodík 531 mg
63% Bílkoviny 35 g

Kuře na kešu postup přípravy receptu:

1

Sušené chilli papričky zbavíme stopek a ostrým úzkým nožem rozporcujeme na centimetrové dílky, semínka vyhodíme. V menší misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku s cukrem.

2

Na středně silném ohni rozpálíme na pánvi wok olej a asi 3 minuty v něm restujeme kešu oříšky (do zlatavého zhnědnutí). Oříšky vyjmeme z pánve perforovanou naběračkou a dáme odmastit na papírový ubrousek. V tomto oleji dále smažíme na prudkém ohni chilli papričky až do ztmavnutí (nikoliv zčernání nebo připálení!). Opět je vyndáme perforovanou naběračkou a necháme odmastit na papírovém ubrousku.

3

Nakonec na tomto oleji ještě na středně silném ohni osmahneme 3 stroužky česneku. K tomu přidáme polovinu kuřecího masa a asi 5 minut smažíme na středně silném ohni.

4

Totéž opakujeme i s druhou polovinou masa (včetně česneku) a vždy vše vyjmeme perforovanou naběračkou a odmastíme na ubrousku. Pak opět kuře vrátíme zpět do pánve.

5

Do pánve ke kuřeti přidáme sladkou papriku, mrkev, cibuli a směs omáček a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Podle chuti dosolíme. Přidáme opražené kešu oříšky, chilli papričky a naťovou cibulku a vše dobře promícháme. Můžeme lehce posypat bílým pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept