Banketky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banketky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17006 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk ztužený |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 179,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Tuk ztužený, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banketky postup přípravy receptu:
1 | V osolené mouce vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme cukr, trochu vlažného mléka a lžičkou rozmícháme s trochou mouky. Necháme vzejít kvásek. |
2 | Potom přidáme žloutky, rozpuštěný tuk a zbylým vlažným mlékem zaděláme těsto. Necháme je vykynout. |
3 | Z těsta tvarujeme malé bochánky, urovnáme je na máslem vymaštěný plech a necháme vykynout. Potřeme je rozšlehaným bílkem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. |