Noky z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky z mletého masa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17011 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Játra drůbeží |
40 g | Máslo čerstvé |
300 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 196,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Noky z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Očištěná játra umeleme a smícháme s mletým masem, vejci, solí, pepřem, moukou a strouhankou. |
2 | Z těsta vykrajujeme lžící namočenou ve studené vodě noky, vhazujeme je do vařící vody a vaříme asi 7 minut. |
3 | Uvařené noky scedíme, rozdělíme na talíře a posypeme na másle osmaženou cibulí a pokapeme rozehřátým máslem. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.