Bílkový suchar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílkový suchar
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17014 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
100 g | Mandle mleté |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 319,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílkový suchar postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh a přidáme nastrouhanou čokoládu, mandle, cukr, rozpuštěné máslo a nakonec vmícháme mouku. |
2 | Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Upečený suchar podáváme s kompotem, nebo poléváme čokoládovou polevou.