Žloutková kolečka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutková kolečka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17015 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
20 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 226,9mg |
Draslík | 20,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutková kolečka postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem třeme do zhoustnutí. Hmotu pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nastříkáme ve tvaru koleček na máslem vymazaný plech dál od sebe. Cukroví zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě. |
2 | Upečená kolečka můžeme podávat samostatně nebo jimi zdobíme dorty a dezerty. |