Pěnový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěnový nákyp
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17018 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
50 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Meruňky |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 dl | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 282,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Meruňky, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěnový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Omyté meruňky vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky, podusíme s trochou vody a vína a prolisujeme. |
2 | Do horkého pyré vmícháme cukr, máslo (30 g) a špetku citronové kůry. Necháme prochladnout. |
3 | Nakonec do studené kaše zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
4 | Těsto dáme do máslem vymazané zapékací mísy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut dorůžova. |
Poznámka
Nákyp můžeme připravit i z jiných druhů ovoce.