Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 17018
Kategorie: Nákypy

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
50 g Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé
500 g Meruňky
5 ks Vaječný bílek slepičí
1 dl Víno bílé
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 683kJ
5% Sacharidy 18 g
10% Tuky 7 g
3% Sodík 58 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pěnový nákyp postup přípravy receptu:

1

Omyté meruňky vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky, podusíme s trochou vody a vína a prolisujeme.

2

Do horkého pyré vmícháme cukr, máslo (30 g) a špetku citronové kůry. Necháme prochladnout.

3

Nakonec do studené kaše zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

4

Těsto dáme do máslem vymazané zapékací mísy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut dorůžova.

Poznámka

Nákyp můžeme připravit i z jiných druhů ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept