Jednoduchý recept

Sladkokyselé čínské kuře

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1702
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Ananas
1 ks Cibule
1 špetka Kari koření
2 polévková lžíce Kečup
225 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 ks Paprikové lusky čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sójové výhonky
2 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
75 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 483kJ
25% Sacharidy 89 g
15% Tuky 12 g
24% Sodík 470 mg
64% Bílkoviny 36 g

Sladkokyselé čínské kuře postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Ve wok pánvi rozpálíme olej a maso asi 3minuty restujeme. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli, nakrájenou papriku zbavenou semínek, sójové klíčky a za stálého míchání restujeme další asi 3minuty.

2

Přidáme vývar, sójovou omáčku, ocet, kečup, med a na kousky nakrájený ananas. Vše restujeme ještě cca 2minuty, dokud maso není zcela hotové.

3

Mezitím smícháme maizenu s troškou vody, vlijeme do pánve a vše vaříme za stálého míchání dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme a směs těsně před podáváním posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.

Poznámka

Místo sójových klíčků můžeme použít naklíčený hrách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept