Recept

Jemný závin s hruškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17020

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 hrst Hrozinky
500 g Hrušky
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
320 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 726kJ
10% Sacharidy 36 g
38% Tuky 28 g
1% Sodík 17 mg
10% Bílkoviny 5 g

Jemný závin s hruškami postup přípravy receptu:

1

Do mouky nakrájíme máslo, přidáme vejce, ocet a cukr. Vše rychle zpracujeme.

2

Těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plechu na plát. Mezi pláty dáme oloupané, nakrouhané hrušky a posypeme je cukrem, citronovou kůrou a rozinkami. Těsto po okrajích dobře přitiskneme a povrch závinu potřeme 20 g rozpuštěného másla.

3

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept