Staročeské masové knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeské masové knedlíčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17022 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí maso přední |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 92,3mg |
Draslík | 225,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staročeské masové knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso jemně umeleme spolu s oloupanou cibulí. Směs okořeníme pepřem, solí a zázvorem, přidáme mouku a vejce a vše dobře promícháme. |
2 | Z hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama malé knedlíčky, které použijeme jako vložku do polévky. |
3 | Masové knedlíčky vaříme ve vývaru ochuceném česnekem utřeným se solí. |