Mozečkové krupicové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozečkové krupicové noky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17023 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Telecí mozek |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 269,1mg |
Draslík | 96,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Sůl, Telecí mozek, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozečkové krupicové noky postup přípravy receptu:
1 | Odblaněný a omytý mozeček podusíme na cibulce s máslem, kořením a solí. |
2 | Po částečném vychladnutí přidáme krupici, vejce a vše dobře promícháme. |
3 | Z hmoty pomocí lžičky vykrajujeme malé noky, zaváříme je do vařící osolené vody a zvolna vaříme asi 10 minut. |
4 | Uvařené nočky podáváme v horkém vývaru. |