Pečená telecí plec se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená telecí plec se slaninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17026 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí plec |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 165,0mg |
---|---|
Cholesterol | 176,0mg |
Draslík | 518,5mg |
Vláknina | 15,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená telecí plec se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené maso protkneme klínky slaniny, osolíme, vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a pečeme na másle dozlatova. |
2 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Chvíli povaříme. |
3 | Pečenou plec nakrájíme na porce a podáváme. |