Těstovinové halušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinové halušky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17028 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 699,4mg |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 145,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinové halušky postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme v mléce, přidáme mouku se solí a kypřicím práškem a vymícháme hladké těsto. |
2 | Těsto protlačíme sítem na halušky do vroucí osolené vody. Halušky vaříme asi 5 minut, vyjmeme je a přendáme do studené vody. Před podáváním halušky prohřejeme na rozpuštěném másle. |