Jednoduchý recept

Kachna po šumavsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17030
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Houby čerstvé
2000 g Kachna mražená
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,334 kcal
Kilojoule 5 581kJ
1% Sacharidy 5 g
168% Tuky 126 g
11% Sodík 212 mg
83% Bílkoviny 47 g

Kachna po šumavsku postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou kachnu rozdělíme na porce, osolíme a okořeníme pepřem a kmínem. Podlijeme vodou a dusíme nejprve pod pokličkou v troubě, později bez pokličky dopečeme doměkka.

2

Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a přilijeme smetanu. Krátce povaříme. Přidáme očištěné, nakrájené houby osmažené na rozškvařené slanině a vložíme na porce kachny. Vše prohřejeme.

Poznámka

Podáváme s houskovými knedlíky a brusinkovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept