Krůta na smetaně se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůta na smetaně se žampiony
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17032 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Krůta mražená |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 117,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 83,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůta mražená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůta na smetaně se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce krůty osolíme, opepříme a opečeme na másle. |
2 | Na části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme opečené porce krůty a za občasného přelévání šťávou a podlévání horkou vodou dusíme doměkka. |
3 | Měkké maso vyjmeme, přidáme rajčatový protlak, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a zaprášíme moukou. Osmahneme, podlijeme trochou vody a povaříme. |
4 | Nakonec přilijeme smetanu, omáčku povaříme, vložíme porce krůty a prohřejeme. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami nebo s rýží.