Kapr v remuládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v remuládě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17038 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Kapr obecný |
100 g | Majonéza |
50 g | Mrkev sterilovaná |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
50 g | Okurky nakládané |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 109,0mg |
Draslík | 609,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kapr obecný, Majonéza, Mrkev sterilovaná, Okurky nakládané, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v remuládě postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce kapra uvaříme v osolené vodě s octem, vyjmeme je a vložíme do mísy. |
2 | Majonézu promícháme se smetanou a přidáme mrkev, jemně nakrájenou okurku, cibuli a papriku. Osolíme, ochutíme citronovou šťávou a nalijeme na porce kapra. |
3 | Pokrm podáváme dobře vychlazený. |