Vejce s rýží kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s rýží kari
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17039 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Kari koření |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
146 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 262,7mg |
Draslík | 109,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s rýží kari postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a smícháme s 1 lžíci oleje a kari kořením. |
2 | 4 zapékací misky vymažeme máslem, vložíme do nich uvařenou rýži a do středu rýže vyhloubíme důlek. Rozklepneme do něj vejce, osolíme a chvíli zapékáme ve vyhřáté troubě. |
3 | Když vejce ztuhnou, posypeme je nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a ještě krátce zapečeme. |
4 | Pokrm podáváme v zapékacích miskách. |