Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17039
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Kari koření
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
146 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
4 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 367kJ
8% Sacharidy 31 g
22% Tuky 17 g
14% Sodík 283 mg
24% Bílkoviny 13 g

Vejce s rýží kari postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a smícháme s 1 lžíci oleje a kari kořením.

2

4 zapékací misky vymažeme máslem, vložíme do nich uvařenou rýži a do středu rýže vyhloubíme důlek. Rozklepneme do něj vejce, osolíme a chvíli zapékáme ve vyhřáté troubě.

3

Když vejce ztuhnou, posypeme je nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a ještě krátce zapečeme.

4

Pokrm podáváme v zapékacích miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept