Zapečené tvarohové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené tvarohové noky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17040 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
150 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 331,0mg |
Draslík | 78,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 230,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené tvarohové noky postup přípravy receptu:
1 | 250 ml mléka, špetku soli a 50 g másla přivedeme do varu, za stálého míchání přisypeme krupici a mícháme, až se kaše přestane lepit na stěny hrnce. Do částečně vychladlé kaše vmícháme tvaroh, větší část cukru a vejce. |
2 | Zbylé mléko vlijeme do nádoby z varného skla a přidáme rozdrobené máslo. |
3 | Z připraveného tvarohového těsta lžící vykrajujeme noky a rozložíme je do nádoby s mlékem a máslem. Noky pocukrujeme zbylým cukrem a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. |
Poznámka
Podáváme s ovocným kompotem.