Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17041

Ingredience

1000 g Brambory
1 špetka Kmín drcený
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
200 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 816kJ
14% Sacharidy 51 g
54% Tuky 41 g
13% Sodík 259 mg
50% Bílkoviny 28 g

Sýrový bramborák postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nastrouháme a částečně vymačkáme vodu. Osolíme, vmícháme žloutky, kmín, nastrouhaný sýr a tolik hladké mouky, aby vzniklo středně husté těsto. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme z těsta bramboráky po obou stranách dočervena.

Poznámka

Podáváme s hlávkovým nebo okurkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept