Žampiony po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony po italsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17044 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 556,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony po italsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě. |
2 | Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupaný, na plátky nakrájený česnek, přidáme okapané žamiony a omytá, na plátky nakrájená rajčata. Vše osolíme, opepříme a dusíme, dokud se všechna šťáva nevydusí. |
Tento recept doporučuji, protože mi moc chutnal a byl za chvíli hotový. Jestliže máte po ruce opečené brambory, bude o dost lepší…