Smažené rýžové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené rýžové noky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17046 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 ml | Olej rostlinný |
150 g | Rýže loupaná |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 126,9mg |
Draslík | 72,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rýže loupaná, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené rýžové noky postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Uvařenou rýži promícháme s vejcem, solí a nastrouhaným sýrem. |
3 | Ze vzniklé kaše po vychladnutí vykrajujeme lžící noky, obalíme je ve vejci, ve strouhance a smažíme na pánvi na oleji. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.