Šoulet zapečený se škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šoulet zapečený se škvarky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17047 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
200 g | Hrách loupaný |
150 g | Ječné kroupy |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 179,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Ječné kroupy, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šoulet zapečený se škvarky postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočený hrách uvaříme ve stejné vodě doměkka. |
2 | Kroupy propláchneme a uvaříme doměkka. |
3 | Škvarky rozehřejeme na pánvi, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme hrách, kroupy, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a utřeným česnekem. Vše promícháme. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |