Recept

Vepřová žebírka dušená v zelných listech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 17049
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová žebra
0,5 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 769kJ
1% Sacharidy 3 g
79% Tuky 59 g
26% Sodík 524 mg
49% Bílkoviny 27 g

Vepřová žebírka dušená v zelných listech postup přípravy receptu:

1

Omytá žebírka lehce naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na sádle a odstavíme.

2

Omyté zelné listy spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme vychladnout. Žebra listů naklepeme, aby se lépe zavinuly.

3

Opečená žebírka po jednom položíme na zelné listy, přidáme oloupanou, na výpeku ze žebírek osmahnutou cibulku a plátky opečené slaniny. Přikryjeme druhým listem a zabalíme.

4

Závitky urovnáme do pekáčku, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept