Recept

Kapr pečený s jablky a křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17051

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Jablka
1000 g Kapr obecný
120 g Křen
100 ml Olej rostlinný
80 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
120 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 792kJ
7% Sacharidy 24 g
53% Tuky 40 g
23% Sodík 467 mg
83% Bílkoviny 47 g

Kapr pečený s jablky a křenem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté porce kapra osolíme a vložíme do kastrolu. Maso posypeme nastrouhaným křenem smíchaným s oloupanými, nastrouhanými jablky, pokapeme citronovou šťávou a zalijeme vínem. Necháme v chladu odležet asi 5 hodin.

2

Porce kapra vyjmeme, obalíme ve strouhance a zvolna pečeme na pánvi na oleji dozlatova. Potom přidáme křen s jablky a ještě asi 10 minut dopékáme.

3

Porce kapra upravíme na talíře a navršíme na ně směs jablek s křenem.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept