Kapr pečený s jablky a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr pečený s jablky a křenem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17051 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Jablka |
1000 g | Kapr obecný |
120 g | Křen |
100 ml | Olej rostlinný |
80 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
120 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,3mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Kapr obecný, Křen, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Kapr pečený s jablky a křenem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce kapra osolíme a vložíme do kastrolu. Maso posypeme nastrouhaným křenem smíchaným s oloupanými, nastrouhanými jablky, pokapeme citronovou šťávou a zalijeme vínem. Necháme v chladu odležet asi 5 hodin. |
2 | Porce kapra vyjmeme, obalíme ve strouhance a zvolna pečeme na pánvi na oleji dozlatova. Potom přidáme křen s jablky a ještě asi 10 minut dopékáme. |
3 | Porce kapra upravíme na talíře a navršíme na ně směs jablek s křenem. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.