Lín vařený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín vařený
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17052 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
800 g | Lín |
80 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 680,4mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín vařený postup přípravy receptu:
1 | Do 1 l vody vlijeme ocet, přidáme oloupanou cibuli, koření, sůl a přivedeme k varu. Vložíme očištěné a vykuchané líny, znovu přivedeme k varu, zmírníme teplotu a zvolna dovaříme (celkem asi 10 minut). |
2 | Vařené líny vyjmeme na mísu, přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme plátky omytého citronu. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.