Candát s citronovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s citronovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17053 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Candát obecný |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 233,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 813,5mg |
Vitamín A | 217,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané candáty podélně rozpůlíme, páteř odstraníme a ryby naporcujeme. Porce osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet. |
2 | Připravené candáty podusíme na části másla doměkka. |
3 | Kosti z candátů vaříme ve vývaru. Zahustíme jíškou připravenou ze 40 másla a 50 g hladké mouky. Dobře povaříme a procedíme. |
4 | Na 1 l omáčky přidáme 2 rozšlehané žloutky a 2 lžíce citronové šťávy. Krátce povaříme. |
5 | Na talířích zalijeme porce candátů omáčkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými zámeckými bramborami.
Recept je výborný, doporučuji!