Úhoř na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na pivu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17054 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb toastový |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
5 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
1000 g | Úhoř říční |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 272,6mg |
Draslík | 737,4mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 95,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb toastový, Muškátový oříšek, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř na pivu postup přípravy receptu:
1 | Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 6 cm. Maso zprudka opečeme na 40 g rozpuštěného másla, zalijeme pivem, osolíme, přidáme sáček s kořením a dusíme pod pokličkou doměkka. |
2 | Na troše másla dozlatova opečeme krajíčky chleba a poklademe je kousky opečeného úhoře. |
3 | Omáčku vzniklou při dušení zbavíme tuku a zahustíme ji zbylým máslem utřeným se žloutkem a moukou. Krátce povaříme. |
4 | Porce úhoře omáčkou přelijeme a ozdobíme nasekanou petrželkou. |