Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17054
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
8 krajíc Chléb toastový
100 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
5 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
1000 g Úhoř říční
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 904 kcal
Kilojoule 3 784kJ
14% Sacharidy 51 g
85% Tuky 64 g
12% Sodík 234 mg
61% Bílkoviny 34 g

Úhoř na pivu postup přípravy receptu:

1

Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 6 cm. Maso zprudka opečeme na 40 g rozpuštěného másla, zalijeme pivem, osolíme, přidáme sáček s kořením a dusíme pod pokličkou doměkka.

2

Na troše másla dozlatova opečeme krajíčky chleba a poklademe je kousky opečeného úhoře.

3

Omáčku vzniklou při dušení zbavíme tuku a zahustíme ji zbylým máslem utřeným se žloutkem a moukou. Krátce povaříme.

4

Porce úhoře omáčkou přelijeme a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept