Jednoduchý recept

Vepřové maso na kari chiang mai

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 17059

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr palmový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
4 polévková lžíce Ořechy burské pražené
3 polévková lžíce Tamarindové pyré
500 g Vepřová plec
500 ml Voda pitná
15 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 478kJ
10% Sacharidy 37 g
48% Tuky 36 g
21% Sodík 428 mg
58% Bílkoviny 32 g

Vepřové maso na kari chiang mai postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso nakrájené na kostičky blanšírujeme ve vařící vodě asi minutu - pak vodu slijeme a necháme okapat.

2

V pánvi wok rozpálíme olej, asi minutu na něm smažíme česnek. Přidáme kari pastu a mícháme. Dále přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, zázvor a arašídy a dusíme asi 90 minut. Přilijeme asi 500 ml vody a tamarindové pyré. Pokud se voda v průběhu vaření vyvaří, přilijeme další.

3

Do uvařeného masa přimícháme rybí omáčku a cukr a na mírném ohni vaříme ještě asi 10 minut.

4

Maso podáváme velmi křehké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept