Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1706
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 ks Kuřecí prsa
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
70 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
50 g Šunka dušená
50 g Šunka parmská
2 ks Vejce slepičí
50 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 543kJ
1% Sacharidy 4 g
21% Tuky 16 g
22% Sodík 435 mg
91% Bílkoviny 51 g

Kuřecí galantina postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nejprve na potravinové fólii rozklepeme a okraje zarovnáme. Odkrojíme přebytečné části a ty rozmixujeme na fáš. Maso lehce posypeme solamylem. Do fáše z masa přidáme jedno vejce, osolíme, opepříme a rozmícháme dohladka.

2

Poté přidáme jedno vařené vejce, žampiony, smetanu, nasekaný špenát a pražskou šunku nakrájenou na kousky. Lehce promícháme. Maso poklademe parmskou šunku a natřeme fáší. Zarolujeme do tvaru rolády a zabalíme do alobalu. Cca 1hodinu pečeme v troubě při teplotě 80C.

3

Hotovou galantinu zchladíme v ledové tříšti nebo vodě, případně necháme do druhého dne v lednici. Krájíme na tenké plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept