Recept

Gratinované vepřové kotlety s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17060
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata
20 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
4 ks Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 450kJ
1% Sacharidy 3 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 259 mg
51% Bílkoviny 29 g

Gratinované vepřové kotlety s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Vepřové kotlety omyjeme, vykostíme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme, poprášíme moukou a po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle.

2

Opečené kotlety přendáme do pekáčku, potřeme rozetřeným česnekem, poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou. Povrch zakapeme máslem a pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept