Gratinované vepřové kotlety s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované vepřové kotlety s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17060 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
20 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 97,4mg |
Draslík | 444,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované vepřové kotlety s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety omyjeme, vykostíme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme, poprášíme moukou a po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle. |
2 | Opečené kotlety přendáme do pekáčku, potřeme rozetřeným česnekem, poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou. Povrch zakapeme máslem a pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.